Ev Tipi Rüzgar Türbini Yapımı, Püf Noktalar

ev yapımı rüzgar türbini
Yazan Ekolojist

Rüzgar gücüyle enerji üretimini ev ortamında gerçekleştiren ev tipi rüzgar enerjisi nasıl yapılır? Genellikle dev türbinlerde ve sanayi alanlarında gözümüze çarpan rüzgar enerjisi kullanımını evimizde gerçekleştirebilmek mümkün mü? Rüzgar gerçekten ısı ve elektrik üretebilir mi? Yazımızda tüm bu soruları cevaplandıracağız.

Rüzgar yenilenebilir, sürdürülebilir ve ekolojik bir enerji kaynağıdır. Rüzgar enerjisi kömür, petrol, doğalgaz gibi kükürt kaynaklı ve CO2 emilmesi yüksek yakıtların, hem çevre kirliliğine yol açması hem de giderek pahalılaşması nedeniyle yoğun ilgi görmeye başladı.

Tıklayın: Evde Rüzgarla Elektrik Üretebilmek

Rüzgar kendi bünyesinde yoğun bir kinetik enerji taşımaktadır. Rüzgar inşa edilen türbinin kanatlarına çarptığında taşıdığı kinetik enerjinin yarısını türbin kanatlarına bırakır. Kanatlar çarpma etkisiyle hareket etmeye başlar ve kinetik enerji mekanik enerjiye dönüşmüş olur. Kanatların dönmesiyle birlikte çalışan vantilatör enerjiyi depolar ve böylece elektrik enerjisi üretilmiş olur.

Ev tipi rüzgar enerjisi nasıl yapılır sorusunun yanıtı, evin bulunduğu bölgeye göre değişiklik göstermektedir.

ev tipi rüzgar türbini fiyatları

Rüzgar Enerjisinin Faydaları

Rüzgar enerjisi doğa dostu bir enerji kaynağıdır. Kullanımı ve üretimi sırasında kirliliğe sebep olan herhangi bir gaz salınımına neden olmamaktadır. Bu nedenle temiz enerji kaynakları arasında yer alır.

Doğal kaynak kullanımı ile elde edilen bir enerji türü olduğu için kurulumunun yapıldığı bölgeleri dışarı bağımlı kılmaz. Kişisel konut ve işletmelere ise enerji sarfiyatı konusunda büyük oranda tasarruf sağlar.

Rüzgar enerjisi yenilenebilir bir kaynaktır. Fosil yakıtların aksine sürekli olarak üretilmesi gerekmemektedir. Doğal kaynaklar yoluyla üretilmekte olan rüzgar enerjisi tükenme riski taşımadığından sürekliliği olan bir enerji kaynağıdır. Rüzgar enerjisi güneş, dünya ve atmosfer olduğu sürece rahatlıkla faydalanabilecek bir kaynaktır.

Rüzgar enerjisinin üretim ve kurulum maliyetleri diğer enerji türlerine oranla çok daha düşüktür.

İlerleyen teknoloji sayesinde rüzgarın hızı günler öncesinden tahmin edilebilmektedir. Bu durum rüzgar enerji sistemlerinin daha etkili bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır.

Ev Tipi Rüzgar Türbini Yapımı

Rüzgar türbini yapımı için gerekli malzemeler:

  • 3 adet 80 cm uzunluğunda boru, taşlama makinası, tahta plaka, vida, somun, jeneratör pisi motoru (50 w) kaynak makinası, darbeli matkap, merdiven, şablon çizim, 3 metre uzunluğunda direk.

Rüzgar Türbini için Motor

FİYATLARI GÖSTER

Ev Tipi Rüzgar Türbini Listesi

FİYATLARI GÖSTER

Sizin İçin Seçtiklerimiz

  1. 400 W Dikey Rüzgar Türbini Fiyatları
  2. 800 W Rüzgar Türbini Fiyatları
  1. Rüzgar türbini yapımına ilk olarak pervaneden başlanmalıdır. İlk adım tahta masa üzerine bir şablon konulmasıdır. Bu aşamada tahtanın dayanıklı, rüzgara hassas ve çürümeyecek bir yapıda olmasına dikkat edilmelidir.
  2. Şablonla oluşturulan kopya kağıdı tamamlanır. Sonrasında tahtanın köşelerine ve ortasına delikler açılır. Açılan deliklerin önemi pervane kanatlarının sabit bir şekilde durmasını sağlamaktır.
  3. Şerit testere yardımıyla tahta şablona bağlı kalınarak kesilir. Tahta istenilen inceliğe getirilebilir ve böylece pervanenin şekli oluşmuş olur. Sonrasında pervaneyi oluşturmak için hazırlanan sisteme kanat yerleştirilir. Yerleştirilen kanatların doğruluğundan emin olunduktan sonra kanat kesimlerine başlanabilir.
  4. Kesim tamamlandıktan sonra pervanelerin denge durumu kontrol edilir. Eğer dengeyi bozan bir pervane var ise yontma işlemi gerçekleştirilir. Pervaneler arasında dengeyi sağlamak, rüzgar enerjisini başarılı bir şekilde elde etmek için en önemli aşamalardan biridir.
  5. Sonraki aşama alternatörü yerleştirmektir. Alternatör kanatlardaki mekanik enerjinin döndükçe elektrik enerjisine dönüşmesini sağlayacaktır.

Rüzgar Enerjisi Nerelere Kurulmalıdır?

Ev tipi rüzgar enerjisi nasıl yapılır sorusundan sonra bir diğer önemli soru, bu rüzgar türbinlerinin nerelere konumlandırılacağıdır.

Basınç gradyanının yüksek olduğu bölgeler, yağışların sürekli rüzgar estirdiği vadiler, yüksek yerlerde bulunan engebesiz tepe ve platolar, sürekli halde rüzgar alan az eğimli vadiler, yüksek basınçlı düzlükler, güçlü rüzgarların etkisinde kalan tepe ve zirveler, jeostrofik rüzgar ve termal gradyanlara sahip kıyı bölgeleri rüzgar türbinlerinin yerleştirilmesi ve verimli rüzgar enerjisinin elde edilmesi için uygun alanlardır.

Yazar Hakkında

Ekolojist

Ekolojist.net - Çevreci Haber Sitesi